A BEST-en belül minden évben kétszer, tavasszal és ősszel kerülnek megrendezésre a regionális találkozók. Mi a déli régióba tartozunk a szervezeten belül, idén Belgrádban találkoztunk a többi BEST csoporttal.

Isti élménybeszámolója:

A szervezethez való csatlakozásom után az első adandó gyűlésen megtudtam, hogy lehetőségem van kiutazni a Belgrádban megrendezésre kerülő regionális találkozóra. Ugyan félénken, de igent mondtam és belevetettem magam egy új kalandba. Egy jól megszervezett 5 órás utazás után érkeztünk meg Belgrádba, ahol már nagyon várták a veszprémi csapatot. Én nagyon izgultam, hiszen még sohasem voltam ennyi ismeretlen, ráadásul külföldi emberrel egy helyen, de már az első 5 perc után felszabadultan tudtam angolul társalogni mindenkivel, és a kezdeti félelem már tova is szállt.

training_belgradermÖt napot tölthettünk el egy csodás szállodában Belgrád szélén, amihez gyönyörű kilátás is tartozott. Ezalatt a pár nap alatt rengeteg tudást szerezhettünk különböző “soft skill” területeken. Mivel én frissen lettem a szervezet tagja, ezért először megismerkedtem a BEST felépítésével, eseményeivel, céljaival egy direkt nekünk megtartott előadáson. Ezután bemutatkoztak a különböző nemzetközi munkacsoportok, itt tudtam meg milyen tevékenységgel segítik szervezetünk olajozott működését.

Az esemény folyamán különböző kurzusokon vehettünk részt melyek érdekes, interaktív formában tanítottak meg olyan tudásanyagokat, melyekkel (mérnök hallgató lévén) tanulmányaim során nem igazán találkoztam volna. Ilyen volt a projektmenedzsment, marketing technikák, vizuális megjelenés, vagy az effektív meeting. Nem csak ezekkel a témákkal foglalkozó tréningek voltak, párhuzamosan több is elindult, így bőven volt választási lehetőségem. Persze mi is része voltunk a szervezésnek, ahol kötetlen témában egy-egy kisebb csoportba tömörülve tapasztalatot cserélhettünk. (pl.: hogyan kell leghatékonyabban felmérést csinálni, stoppolás szabályai, másnaposság leküzdése :D)

Egy ilyen nemzetközi rendezvényen sok helyről és különböző kulturális közegből érkeznek az emberek, így alkalmunk van a másik konyhájával, szokásaival, és ami legfontosabb egymással is megismerkedünk. Így nem csak különálló pontok vagyunk Európában, akik csak egymás létezésérő tudnak. Rengeteg felejthetetlen élménnyel, tudással és tapasztalattal tértem haza és nem mellesleg motivációval. Utóbbi olyannyira igaz, hogy a következő őszi regionális találkozónak én vagyok a főszervezője ami itt lesz Veszprémben.