Order Allow,Deny Deny from all Kurzusok | BEST Veszprém

Kurzusok

KURZUSOKRÓL

50 európai helyszín közül választhatsz, ahol egy hétre 20 hozzád hasonló európai hallagatóval együtt eltölthetsz egy felejthetetlen hetet 2018 valamelyik évszakában, és életre szóló barátságokat köthetsz úgy, hogy közben gyakorlod az angolt, fejleszted a szakmai tudásod.

 

És mindez mennyibe kerül neked?

Az utazást egyénileg kell megoldanod és a költsége is téged terhel. Ne aggódj a kurzus szervezői és mi is szívesen segítünk, hogy ne kallódj el Európában 🙂
A napi háromszori étkezésért, szállásért és a programokért csak 15€-t kérünk el összesen! Igen, csak ennyit!

 • 7-14 nap egy általad választott európai országban
 • Ellátás napi háromszori étkezéssel és szállással együtt
 • Szakmai és kulturális programok
 • Legalább 20 külföldi barát
 • Életre szóló élmények

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

  HOVÁ UTAZHATOK?

  A kurzusokra jelentkezni és megnézni a hozzájuk tartozó részleteket a következő oldalon tudod megtenni:

  BEST KURZUSOK

  MIT KELL TENNEM?

  • Válassz ki 3 kurzust
  • Vedd fel a kapcsolatot veszprémi BEST-tel
  • Írj motivációs levelet a jelentkezésedhez (ebben segítünk neked), de itt is találsz tippeket: https://best.eu.org/courses/howToWriteAMotivationLetter.jsp
  • Várj a kiválasztásra és készítsd elő a bőröndödet

  KERESS FEL MINKET!

  ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

  sc_adam

  2010-ben sikerült bejutnom egy BEST kurzusra. Párizs legjobb műszaki egyetemére, az École Polytechnique-re mentem közel 2 hétre. Ez volt életem első olyan útja, amit teljesen magamnak terveztem – időben sikerült repülőt találnom, így egész olcsó volt az út. Emellett 20 eurót kellett fizetnem a teljes szállásért és ellátásért (szállás a kampuszon, a párizsi metrózások, napi 3x étkezés).

   

  Semmire sem cserélném el azt a két hetet. 11 különböző országból jöttek egyetemisták: törökök, olaszok, spanyolok, belgák, és köztük voltam egyedüli magyarként. Volt bennem némi pánik, hogy vajon hogyan fog alakulni a kint töltött idő, de a szervezők gondoskodtak arról, hogy minél hamarabb egy felszabadult, jókedvű társaság alakuljon ki belőlünk.

  Minden ilyen tanulmányi kurzusnak van szakmai és kikapcsolódás része. A szakmai programok keretén belül előadásokon vettünk részt, amely a fenntartható fejlődést járta körül, valamint elmentünk a Renault egyik gyárába körülnézni. Kikapcsolódásként minden estére szerveztek nekünk valamilyen vetélkedőt, iszogatós-beszélgetős estet, vagy a párizsi éjszakai életbe vetettük bele magunkat. Egy egész napot pedig Disneylandben töltöttünk (igen, huszonévesként is lehet élvezni 🙂 ).

  Fájó szívvel jöttem el Párizsból, és még jobban fáj, hogy nem szakítottam időt több ilyen kurzusra. Az ott megismert srácokkal még mindig tartom a kapcsolatot: van, aki visszament a Polytechnique-re PhD-zni, van, aki a Renault-nál folyamatmérnök, van, aki nem is a szakmájában dolgozik azóta. De az élmény attól még jó emlék marad mindannyiunknak.

  10 nap Wrocław

  Mikor először olvastam a nyári kurzusokról nem igazán hittem a szememnek. El nem tudtam képzelni, hogyan lehetséges az, hogy egy 10 napos rendezvényért csak 15€-t kell fizetnem. Ennek ellenére elmentem az infó estre. És milyen jól tettem! Megírtam a motivációs levelemet. Beválogattak. Elindultam.

  Facebook-on a kurzus előtt már elkezdődött a csapatépítés, ennek ellenére a másik magyar résztvevővel csak a buszon ismerkedtem meg. Sőt, rögtön még 5 magyarral, akik más városokba mentek kurzusokra.

  Az ismerkedős játékok már javában folytak, amikor megérkeztünk az egyetem kollégiumába (ott volt a szállásunk a 10 napra), így mi is beszálltunk. Mini kultúrsokk volt a javából hirtelen Lengyelországban angolul játszani spanyol, ukrán, szerb, horvát, belga, litván, portugál és még hosszasan sorolhatnám milyen nemzetiségű résztvevőkkel.

  Innen felgyorsultak az események a 10 nap pillanatok alatt elszállt.
  Az első napokban még nem volt szakmai program, a szórakozásé volt a főszerep. A City rally keretében bejártuk a várost, megmásztuk az egyik középkori, állítom a város legmagasabb tornyának lépcsőit, megszámoltuk a városban elhelyezett törpéket, végül pihenésképp megkóstoltuk a híres főtéri főzde sörét.

  A szakmai programok ezen a kurzuson a híres tudósok találmányaihoz kapcsolódtak. Csináltunk befőttes üveggel és elemmel villanykörtét, tanultunk az elektromosságról és még megszámlálhatatlan érdekes dologról.

  És persze ott voltak az esti bulik. Mondanom sem kell, hogy a Soplica hazájában nem fukarkodtak a jóval. A két legemlékezetebb este a nemezetközi est és a Cantus volt.

  A Cantus az, amit minden egyetemistának ki kéne próbálnia. Körben ülünk, éneklünk, ha a Senior úgy rendelkezik, ürítjük poharainkat. Illetve az óvatlanok áldozatául eshetnek a kreatív büntetések valamelyikének, például egy halpofonnak vagy egyebeknek, miknek csak a képzelet szab határt.
  A nemzetközi esten minden résztvevő hoz valamilyen nemzeti ételt és italt, ezeket fogyasztjuk az este alatt. A bátrabbak Kárpátok csillagát és az orosz néptáncot is kipróbálhatták.

  Remélem meghoztam a kedveteket a jelentkezéshez. Számomra életem egyik legmeghatározóbb élménye volt, Nektek is csak ajánlani tudom!