Order Allow,Deny Deny from all Blog | BEST Veszprém | Non-profit szervezet a mérnökhallgatókért!

Blog

Regionális találkozó Belgrádban

A BEST-en belül minden évben kétszer, tavasszal és ősszel kerülnek megrendezésre a regionális találkozók. Mi a déli régióba tartozunk a szervezeten belül, idén Belgrádban találkoztunk a többi BEST csoporttal.

Isti élménybeszámolója:

A szervezethez való csatlakozásom után az első adandó gyűlésen megtudtam, hogy lehetőségem van kiutazni a Belgrádban megrendezésre kerülő regionális találkozóra. Ugyan félénken, de igent mondtam és belevetettem magam egy új kalandba. Egy jól megszervezett 5 órás utazás után érkeztünk meg Belgrádba, ahol már nagyon várták a veszprémi csapatot. Én nagyon izgultam, hiszen még sohasem voltam ennyi ismeretlen, ráadásul külföldi emberrel egy helyen, de már az első 5 perc után felszabadultan tudtam angolul társalogni mindenkivel, és a kezdeti félelem már tova is szállt.

Bővebben

Joint Board Training Brnóban

Szeptember 18-20-a között került megrendezésre az idei Joint Board Training (JBT), melyre egyenesen Csehországig vezetett utunk, azon belül is a csodálatosan szép Brnóba látogattunk el. A JBT frissen megválasztott vezetőségi tagoknak szóló esemény, melynek keretein belül különböző továbbképzéseken bemutatott eszközök segítségével készülnek fel a következő egy évi tevékenységekre.

A tréningek folyamán fontos szerepet kap az önismeret és a személyes fejlődés az újdonsült vezetőség hatékony munkájának érdekében. Ezeket az értékeket a BEST alappillérei közé soroljuk, hiszen küldetésünk közé tartozik a diákok folyamatos fejlődése, és a megszerzett tudás kamatoztatása későbbi életük során. Bár előbbiek nagyon fontos alapot adnak, azonban a csapatmunka a másik legfontosabb amire hangsúlyt fektet az esemény, hiszen enélkül nem lehet sikeres munkát végezni. Utóbbi nem csak egy jól működő szervezethez elengedhetetlen készség, hanem az élet számos területén hasznos akármerre is sodorjon minket a sors.

Az idén kiemelkedő szerepet a következő témák kaptak:
– Hogyan motiváljuk az embereket?
– Milyen egy jó vezető?
– A következőévi projektek megfelelő tervezése, kielemzése.
– Csoportdinamika, csapatmunka.

Bővebben

Presidents’ Meeting 2014

A Presidents’ Meetinget ami az egyik legfontosabb belső BEST rendezvény, most novemberben került megrendezésre Lengyelország legnagyobb egyetemi városában, Gdanskban.

Megkértük Zsoltit, hogy néhány mondatban foglalja össze nekünk, hogyan is telt ez az időszak:

Az első napon egy hivatalos megnyitón vettünk részt, ahol bemutatkoztak a BEST legfontosabb nemzetközi partnerei, támogatói, akikkel egy állásbörze keretein belül lehetett ismerkedni, kapcsolatokat építeni és információt gyűjteni. A legszerencsésebbek akár állást is kaphattak, hiszen egész nap folytak az állásinterjúk, a cégek pedig komoly képviselettel jelentek meg a jövő munkatárs megtalálásának reményében. A nap végén egy állófogadás keretein belül lehetett még komolyabban a kapcsolati tőke kiépítésén dolgozni.

A hét hátralévő részében különböző izgalmas és produktív tréningen és megbeszélésen vettem részt. Ezeken az alkalmakon többek között szó volt a BEST pénzügyeiről, partnereiről és a támogatóiról is. Mindemellett különböző főleg marketing és stratégiai tréningeken sikerült elsajátítanom olyan tudásanyagot amit a későbbiekben hasznosítani tudok majd.
Esténként persze nem maradhatott el a szórakozás része sem: Mask Ball, International Evening, Polish Evening.

Életem egyik legmeghatározóbb élménye volt, hiszen rengeteg új barátra ismerősre tettem szert, számos új kultúrát ismerhettem meg, és nem utolsó sorban gyakorolhattam az angol nyelvet.

Bővebben

GA 14 Bucharest

Két delegáltunk, Gina és Bence képviseltek minket a BEST General Assembly elnevezésű nemzetközi konferencián, mely minden évben megrendezésre kerül, és ez az egyik a kettő legnagyobb belső BEST rendezvény közül. A résztvevők kiértékelik az elmúlt évet, valamint a szervezet jövőbeli működését érintő fontos kérdésekben döntenek. A nemzetközi vezetőséget is újraválasztják a konferencia alatt, mandátumuk egy évre szól. A megérkezési napot követően hivatalos megnyitót és állófogadást tartalmaz a menetrend, ahol a nemzetközi partnerek is képviselik magukat. Közel 300 diák vesz részt az eseményen 33 országból, így igen komoly lehetőség nyílik a kapcsolati háló bővítésére, valamint értékes tapasztalattal gazdagodnak a résztvevők, mivel számos tréninget és programot foglal magába a rendezvény.

Bővebben